Michiel de Boer, audio post productie, sound design en mixage. Ook geluidsopnames op locatie, ofwel setguid. Daarnaast is hier een variëteit aan vrij werk te zien (de oorsprong van deze website, sinds 2001).

 

Home > Geluid > Helium

Sound Design en mixage (surround), voor deze bijzondere film met lange momenten zonder dialoog. Dit in nauwe samenwerking met regisseur Eché Janga en componist Christiaan Verbeek.

Nominatie Gouden Kalf 2014

"Nooit was de stilte na het dichtslaan van een autodeur buiten in de sneeuw beter hoorbaar. Nooit klinkt iets als obligate opsmuk. Hier geen clichégeluiden van de brandende sigaret en de uil in de nacht. De spaarzame dialoog wordt perfect aangevuld door het smaakvolle sound design, dat je volledig meeneemt in het isolement van het hoofdpersonage. Ogenschijnlijk simpele omgevingsgeluiden zwellen aan en ebben weg en geven de film daardoor een voortdurende spanning. "

"Prachtig geluidsontwerp" - Volkskrant
"Sophisticated sound design" - Variety

Naast een nominatie voor geluid heeft Christiaan Verbeek een gouden kalf ontvangen voor beste muziek, en Tibor Dingelstad voor beste camera. Axel Skovdal Roelofs werd tevens genomineerd voor beste montage.

Helium poster

Home > Sound > Helium

Sound Design and 5.1 mix for this special film with many moments without dialog.

Nomination Gouden Kalf 2014

Helium poster